Dissabte, 20 d'abril de 2024
trànsit

Retiraran el carnet als conductors que donin positiu dues vegades en menys de dos anys

És una de les mesures que la DGT s'aplicarà de forma prioritària per evitar accidents mortals causats per conductors ebris o drogats

Redacció 18 de maig de 2017 a les 09:56
Un conductor, passant un control d'alcoholèmia | Pixabay
El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat que la Direcció General de Trànsit (DGT) posarà com a mesura la "restricció i eliminació del permís de conduir" a aquells conductors que hagin comès delictes per alcohol i drogues de manera reincident, és a dir, que hagin delinquit, almenys, dues vegades en dos anys. L'objectiu és prendre mesures "urgents" per les morts a la carretera de ciclistes.

Aquest procediment, que està recollit a l'article 36 del Reglament General de conductors, és el mateix que s'aplica a persones d'avançada edat o persones amb determinades malalties que els incapaciten per conduir. Segons ha explicat el ministre, les Direccions Provincials aplicaran la pèrdua de vigència, per falta d'aptituds psicofísiques, i els conductors seran remesos a l'autoritat sanitària perquè aquests certifiquin si finalment han perdut "les aptituds psicofísiques" per conduir.

La DGT entén com reincidència aquells conductors que tinguin dos o més sancions per delictes d'alcohol o drogues en un període inferior a dos anys.
D'aquesta manera, s'estima que poden tenir un problema d'abús o dependència a aquestes substàncies i per això han de ser avaluats i tractats en la forma prevista en el reglament general de conductors.

Lluita contra la impunitat

Així mateix, una altra de les mesures que debatrà el Comitè, és iniciar sancions administratives en aquells casos en què el jutge consideri que la infracció no és constitutiva de delicte, segons ha explicat Zoido.
"La DGT pretén que els conductors vegin i comprovin que l'administració funciona", ha conclòs en la seva intervenció.

Tal com ha assegurat Zoido, moltes de les mesures "urgents" que s'estan prenent ja per a "facilitar i protegir el trànsit de ciclistes" i reduir la seva accidentalitat, són la senyalització de rutes en les que és freqüent el trànsit de ciclistes. De moment, hi ha un total de 56 rutes senyalitzades, a les quals s'afegiran altres 49.

Durant la seva intervenció, Zoido ha recordat que ja està en marxa un pla especial per a la vigilància de les "conductes perilloses" que cometin els conductors respecte als ciclistes, i ha anunciat que es van posar en marxa campanyes de comunicació per donar a conèixer
la normativa relativa a la circulació d'aquests.

De fet, ha indicat que ja s'està treballant en una campanya en la qual es podran escoltar els testimonis reals, tant de persones que han patit accidents de bicicleta, com els propis familiars de les víctimes. La campanya es farà efectiva abans de l'estiu en mitjans tradicionals com ràdio i televisió.

Al costat d'aquestes mesures, es reforçarà la vigilància de carreteres on hi ha una major presència de ciclistes, en les que s'incrementaran el nombre de controls per alcohol i drogues, que la DGT preveu que augmentin en 100.000 en el cas dels controls d'alcohol, i en 30.000 de drogues. Aquests controls es reforçaran especialment durant el cap de setmana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació