Dimarts, 14 de maig de 2024
Carretera de Baiasca

La humitat i una nova esquerda obliguen a aturar les obres de Baiasca

Els tècnics han de refer el projecte per millorar la compactació de la terra

Redacció 17 de maig de 2017 a les 10:41
Les obres de la carretera de Baiasca s'allarguen | Jordi Fillet
Nou entrebanc per les obres de la carretera d'accés a Baiasca. L'aflorament "extraordinari" d'aigua i humitat de les últimes setmanes han posat en evidència que la terra per on ha de transcórrer la nova via no s'ha compactat correctament. Això obliga els tècnics a refer dos dels tres trams de talussos i reduir-ne la verticalitat, segons va explicar a Segre el responsable d'Infraestructures de la Diputació, Ramon Lleonart. 

Segons Lleonart, no poden assegurar que la terra hagi quedat ben consolidada ja que en aquest tram hi ha dos estrats de terra, dos dels quals poc consistents i sòlids. A més, ha assenyalat que han aflorat moltes flitracions d'aigua, fet que impossibilita treballar-hi. Una nova esquerda apareguda els darrers dies en el punt on es van registrar els esfondraments ha obligat a l'EMD de Baiasca a demanar ajuda novament a la Diputació.

Des del març del 2015, la carretera de Baiasca ha patit diverses esllavissades, que ha obligat a tallar l'accés. Perquè els veïns puguessin accedir a la població, i mentre duraven les obres de rehabilitació de la carretera, es va construir un tram de 300 metres per sortejar la zona afectada

El projecte de la nova via preveu l'adaptació d'un tram de pista forestal i una part nova de via, que en total sumen uns 800 metres. En una segona fase del projecte es preveu construir cunetes i els sistemes de drenatge i pavimentació. En total, l'actuació preveu una inversió de 420.000 euros, finançat per la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Llavorsí i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació