Dissabte, 18 de maig de 2024
ajuntament de sort

Sort aprova la modificació del projecte de la Biblioteca comarcal

El nou projecte inclou modificacions estructurals que permetran abaratir l'obra en uns 100.000 euros

Jordi Ubach Llorens 16 de maig de 2017 a les 10:04
Estat actual de l'edifici de la nova Biblioteca de Sort | CUP Sort
L'Ajuntament de Sort ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al vespre, en sessió plenària, la modificació del projecte de construcció de la nova Biblioteca comarcal, situada sota el castell. Hi han votat a favor els regidors que formen l'equip de govern (Fem Municipi i la CUP) i els del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), des d'ahir anomenat PDECat, a l'oposició.

Segons ha explicat l'alcalde, Raimon Monterde, el nou projecte inclou modificacions en la configuració dels espais interiors de l'edifici i en els materials. Aquests canvis permetran abaratir econòmicament el projecte i tenir-lo a punt per executar-lo en el cas que arribin fons per a la seva finalització. Les modificacions estructurals també donaran una major visibilitat al castell.

Els canvis arquitectònics i de disseny que s'han aprovat suposen una rebaixa d'uns 100.000 euros del pressupost inicial. El nou projecte contempla un revestiment de pedra més barat que l'original i un espai polivalent diàfan que suprimeix les separacions. El pressupost necessari per dur a terme aquest projecte és d'uns 850.000 euros.

Les obres de construcció de la nova Biblioteca comarcal van quedar paralitzades l'any 2005 per falta de pressupost. Des de llavors, el seu esquelet, situat als peus del castell de Sort, forma part del paisatge de la capital del Pallars Sobirà. Recentment, l'equip de govern actual ha hagut de retornar a la Generalitat uns 675.000 euros en concepte de subvencions no executades i d'interessos en aquest equipament.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació