Dissabte, 18 de maig de 2024
n-260

El PDECat reclama agilitzar la millora de la N-260

El partit presenta 153 esmenes per "millorar" els pressupostos de l'Estat en relació amb la demarcació de Lleida

ACN 16 de maig de 2017 a les 09:29
Imatge de la roda de premsa oferta aquest dilluns | ACN
El Partit Demòcrata (PDECat) ha presentat 153 esmenes als pressupostos de l'Estat per al 2017, per un valor de 240 milions d'euros, amb l'objectiu "d'intentar millorar" els comptes en relació amb la demarcació de Lleida. Les esmenes se centren en tres eixos, que passen per reclamar més inversió en infraestructures, en el patrimoni històric del territori i un major suport al sector agroalimentari.

La formació reivindica l'inici aquest any de la duplicació de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, que s'avanci en l'alliberament de l'AP-2 entre Soses i Montblanc, i agilitzar la millora de l'N-230 i N-260.

Un altre paquet d'esmenes, per valor d'uns 40 milions d'euros, demana una major inversió en el patrimoni històric i cultural de les comarques lleidatanes, pirinenques i araneses, així com incrementar la partida per les assegurances agràries, que s'inverteixi en la millora de camins que són titularitat de la CHE i que s'aturi l'actualització cadastral de terrenys rústics, entre altres propostes.

El PDeCAT considera que els pressupostos del govern espanyol "són el certificat de defunció de l'operació diàleg amb Catalunya" i, a la vegada "castiguen doblement Lleida", davant la caiguda a la meitat de la inversió prevista a la demarcació respecte als darrers comptes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació