Divendres, 26 d'abril de 2024
Gastronomia

Sort reivindica el producte local amb el desè sopar de la Xicoia d'Or

Durant la nit es reconeixeran diferents establiments i personalitats per la seva tasca per difondre el producte local

Darío Albert 11 de maig de 2017 a les 10:06
L'associació està formada per 21 restaurants del territori | ACN
L'Associació Gastronòmica La Xicoia celebra aquest diumenge la desena edició del sopar de la Xicoia d'Or. Durant la nit, s'entregaran les Xicoies d'Or, els guardons que concedeix l'associació per premiar el reconeixement a la trajectòria professional, al producte de l'any, a la promoció pallaresa i al gastrònom de l'any.

El president de l'associació, Ramon Aytés, ha explicat a Pallars Digital que el premi que més il·lusió els fa repartir és el de la trajectòria professional, ja que "és un reconeixement als cuiners anònims que porten molts anys treballant i que mai ningú els agrairà". 

El producte local i de temporada tindrà un gran protagonisme al sopar, que se celebrarà a l'Hotel Pessets de Sort i que estarà servit pels 21 restaurants que formen l'entitat. La Xicoia és una associació que va néixer el 2003 per agrupar professionals de la restauració amb l'objectiu de difondre els atractius i les característiques de la cuina del Pallars. De ben segur que entre els plats del sopar no hi faltarà la xicoia, el tipus d'enciam que dona nom a l'associació. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació