Diumenge, 19 de maig de 2024
Atac

L'ós Goiat mata un poltre al municipi aranès de Vilamòs

Les localitzacions de les darreres setmanes mostren grans desplaçaments de l'ós cap al Pallars Sobirà

Redacció 3 de maig de 2017 a les 09:09
Imatge del poltre mort | Conselh Generau
Un ramader de Vilamòs, a la Val d'Aran, ha denunciat un atac d'ós a un poltre de la seva explotació, dilluns a la nit, al voltant de les dotze. Els tècnics han corroborat la mort de l'animal i han constatat que l'autor de l'atac ha estat l'ós Goiat. El seguiment GPS que es realitza d'aquest mascle alliberat fa gairebé un any ha fixat amb exactitud la presència de Goiat en el punt a on s'ha produït l'atac.

Les localitzacions de les darreres setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i cap al Pallars Sobirà, uns desplaçaments que podrien estar justificats per la recerca de femelles en zel. Goiat va ser alliberat al Pallars el passat mes de juny en el marc del programa Piroslife el mes de juny del 2016. L'organisme ha lamentat l'atac amb una piulada.
 

Aquest atac al municipi aranès de Vilamòs reubica a Goiat novament a les valls centrals de l'Aran, on ha estabilitzat els seus moviments aquests últims dies. Es tracta del primer atac mortal de l'ós Goiat des que va ser alliberat.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació