Divendres, 26 d'abril de 2024
Esports d'aventura

El Govern expressa el seu compromís amb els esports d'aventura del Pallars

La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran es reuneix amb representants de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura

Redacció 28 d'abril de 2017 a les 09:19
La reunió ha coincidit amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura | Delegació del Govern
La delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i representants de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, presidida per Florido Dolcet, han mantingut aquest dijous una reunió a les dependències de la delegació territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.
 
La reunió ha tingut lloc pocs dies després de l’inici de la temporada d’esports d’aventura al Pirineu i de la Setmana Santa, que ha representat un augment de visitants d’entre un 5 i un 8% respecte a l’any passat. La trobada ha servit per valorar la situació actual del sector i considerar quines estratègies s’han d’implantar de cara al futur. En aquest sentit, la delegada territorial del Govern els ha traslladat el ferm compromís per part de la delegació per recolzar i donar suport al sector.
 
La comarca del Pallars Sobirà posseeix la capitalitat pirinenca dels esports d’aventura, ja que disposa del 53% dels serveis oferts en aquest sector a tota la demarcació. Per aquest fet, el sector dels esports d’aventura esdevé estratègic gràcies als ingressos que comporta per a la comarca, perquè, juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes, representen els dos motors principals d’obtenció de recursos.
 
El sector dels esports d’aventura al Pallars Sobirà el formen 30 empreses, que proveeixen 1.800 llocs de treball directes i indirectes, i generen un volum de 8,7 milions d’euros anuals. Des de l’associació volen remarcar la importància del riu Noguera Pallaresa per al desenvolupament de les activitats d’aigua.

És per això que en el marc del projecte GPS turisme, finançat amb fons FEDER i liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, s’ha presentat un estudi per tal de poder fer navegable el riu en un tram de més de 50 quilòmetres entre Llavorsí i l’embassament de Sant Antoni. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació