Dimarts, 25 de juny de 2024
travessia de gerri

La carretera de Gerri de la Sal estrena avui els dos carrils de circulació

Aquest dimecres es retiraran els semàfors que regulen el pas dels vehicles pel tram urbà de la localitat | L'alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, diu que els veïns han guanyat en seguretat

Redacció / ACN 12 d'abril de 2017 a les 09:49
Últims treballs per reobrir els dos carrils de la carretera al seu pas per Gerri de la Sal | ACN
Els operaris de les obres de la carretera N-260 a Gerri de la Sal treballen a contrarellotge per retirar durant aquest dimecres els semàfors que regulen el pas dels vehicles pel tram urbà de la localitat a causa de les obres d'eixamplament de la carretera. Coincidint amb la retirada dels semàfors, a l'entrada i la sortida de la localitat, s'estrenaran els dos carrils de circulació i s'evitaran les cues que es generaven en caps de setmana de molta afluència turística.

L'alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que els més beneficiats amb aquestes obres són els veïns de Gerri de la Sal, que guanyen en seguretat a l'hora de circular per la carretera. Gràcies a un voladís, gaudiran de vorera a banda i banda de la carretera i pas de vianants elevats per obligar als vehicles a reduir la velocitat.


En un tram de 450 metres, s'hi ha construït un voladís al lateral que no hi ha cases. La carretera ha passat de tenir 5,5 metres d'amplada i no tenir voreres a tindre una amplada de 6 metres i els vianants disposar de voreres. Les previsions del Ministeri de Foment són que puguin estar finalitzades cap a finals del mes de maig del 2017. La inversió que ha suposat aquesta actuació ascendeix a 2,14 milions d'euros.
 

Operaris fent les últimes tasques, aquest dimarts, abans de retirar els semàfors. Foto: ACNPer aquest punt de l'N-260 al seu pas per Gerri de Sal hi passen uns 3.500 vehicles diaris. Aquest tram es considerava perillós tant per a vianants com per a vehicles. Foment ha projectat l'ampliació mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los.

Mentre han durat les obres ha quedat anul·lat un carril de circulació d'aquesta carretera on s'ha donat pas alternatiu als vehicles mitjançant semàfors. Ara, amb petits detalls per acabar, els semàfors es retiraran coincidint amb l'arribada de turistes al Pallars per Setmana Santa. Josep Maria Semino ha dit que no es descarta que de manera puntual algun altre dia s'hagin de tornar a col·locar.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació