Divendres, 19 d'abril de 2024
vaca bruna

Casa Beta i Casa Mestrepere, premiats al Concurs de raça Bruna dels Pirineus

S'emporten els guardons de Gran Campió Jove i el primer premi en vaques eixutes i braves

Redacció 11 d'abril de 2017 a les 09:23
Foto de família del concurs celebrat aquest cap de setmana a Vic | FEBRUPI
Una vaca de raça bruna i el seu vedell nascuts a Olvan (Berguedà) han guanyat aquest cap de setmana el Concurs Nacional de raça bruna dels Pirineus, que s'ha disputat a Vic (Osona) en el marc del Mercat del Ram. En aquest hi han participat prop de 150 caps de bestiar procedents de totes les comarques on aquesta raça té presència, concursant en diferents categories.

Les explotacions pallareses de Casa Mestrepere i Casa Beta s'han endut diversos reconeixements. La primera, de Pobellà, ha aconseguit un dels premis més importants, el corresponent a l'animal Gran Campió Jove, mentre que en la categoria de vaques eixutes, el primer premi se l'ha emportat un animal de l'explotació Casa Beta, de Pujalt. La comarca més premiada ha estat la Val d'Aran, amb vuit guardons en total. 

Casa Mestrepere també s'ha endut el primer premi en categoria de braves. En categoria de toro, el guanyador era de Mas El Coll, del Ripollès. En vedelles, dividida en diferents grups, els primers premis han estat per a Vallnova-Espanholet, per a La Casanova de Queralbs, al Ripollès, i per Cal Font, al Berguedà. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació