Divendres, 19 d'abril de 2024
transport escolar

Els pares de la Pobleta de Bellveí desconvoquen la protesta i tornaran a portar els nens a l'escola

Els nens del poble han estat tres dies sense anar a l'escola per un desacord en el canvi de parada del transport escolar

Redacció / ACN 16 de març de 2017 a les 09:06
Alumnes de l'Escola Vall Fosca jugant al pati | Escola Vall Fosca
Els alumnes de la Pobleta de Bellveí han tornat aquest dijous a l'escola després de tres dies sense anar-hi com a mesura de protesta de les seves famílies pel canvi d'ubicació de la parada del transport escolar. Els pares expliquen que han pres aquesta decisió "pel bé dels nens" però han explicat que seguiran lluitant per la seva reivindicació i esperen poder reunir-se aviat amb els responsables del Consell Comarcal del Pallars Jussà per abordar aquesta qüestió.

Els pares demanen que el taxi segueixi recollint els nens a la plaça del poble, com s'ha fet fins aquest curs, i no als afores, en una cruïlla sense cap aixopluc pels dies de mal temps. Els veïns no entenen aquest canvi d'ubicació i lamenten la manca de flexibilitat del Consell Comarcal i del taxista.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, responsable del transport escolar a la comarca, ha afirmat reiteradament aquests dies que no canviarà la nova parada del transport escolar, argumentant que el canvi s'ha fet per qüestions de coordinació de les diferents línies, en haver-se incorporat el poble d'Envall a la ruta.

Fonts del Consell Comarcal asseguren que les famílies van ser convocades el passat divendres a una reunió a la qual només hi va assistir una mare. Cardona ha afegit que els alumnes de la Pobleta de Bellveí "són els que tenen menys temps de viatge de tota la Vall Fosca" i que la nova parada està "a 150 metres, com a molt" de la plaça del poble. Els pares, però argumenten que la nova parada no disposa d'aixopluc quan plou o fa fred.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació