Divendres, 3 de maig de 2024
dia internacional de les dones

El Pallars commemora el Dia Internacional de les Dones

Tremp i Sort reuneixen la majoria dels actes previstos a les comarques pallareses | L'acte institucional a l'Alt Pirineu i Aran tindrà lloc aquest migdia a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, a Sort

Jordi Ubach Llorens 8 de març de 2017 a les 09:22
El Dia de la Dona se celebra arreu del món | Europa Press
Aquest 2017, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema de treball prioritari l'apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis. L'Institut Català de les Dones ha posat en marxa la campanya Corregim la desigualtat amb l'objectiu que Catalunya estigui al capdavant en la lluita per la igualtat efectiva de dones i homes en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica i cultural.

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra mundialment el dia 8 de març, les principals poblacions del Pallars han preparat una sèrie d'activitats dirigides a tots els públics. A Tremp, com és habitual, l'Associació de Dones Rosa d’Abril i l'Ajuntament de Tremp organitzen diversos actes en relació amb el paper de les dones a la societat amb la 13a edició de la Setmana de la dona.

L'acte previst a la capital del Pallars Jussà tindrà lloc a la sala d'actes de l'Institut de Tremp i comptarà amb la participació de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; la coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló; l'alcalde de Tremp, Joan Ubach; i el director de l'INS Tremp, Isidre Felip.
 
Sort acull l'acte institucional a l'Alt Pirineu i Aran

L'acte institucional de l'Alt Pirineu i Aran tindrà lloc avui a les 12 del migdia a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, i consistirà en la lectura del manifest institucional, la lectura de microrrelats de la dona dramatitzada pels alumnes de 4t d'ESO de l'INS Hug Roger III, la inauguració de l'exposició Pallareses del món i la presentació del projecte Lectures no sexistes i Prestatgeria per la igualtat.

Pel que fa a l'Ajuntament de Sort, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el suport de l'Institut Català de les Dones, ha organitzat un programa d'activitats que ja va començar dimarts i es'allargarà fins el divendres 10 de març. Entre les activitats, projeccions gratuïtes de cinema, tallers formatius, exposicions, concurs de microrrelats i altres que podeu consultar en aquest enllaç.

Orígens
 
El 8 de Març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents que va sorgir de les activitats dels moviments obrers a finals del segle XX a l'Amèrica del Nord i Europa. D'aleshores ençà, el Dia Internacional de les Dones ha adquirit una dimensió global per a les dones dels països desenvolupats i en desenvolupament per igual. El creixent moviment internacional de les dones ha ajudat a que la seva commemoració ofereixi l'oportunitat d'incrementar el recolzament als drets i la participació de les dones a les esferes política i econòmica.
 
El Dia de les Dones ha passat a ser un moment de reflexió sobre els progressos assolits, una crida al canvi i una celebració dels actes de valor i determinació empresos per les dones corrents que han tingut un paper extraordinari en la historia dels seus països i les seves comunitats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació