Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per ventades que poden superar els 100 km/h en punts poc habituals

Protecció Civil alerta que els cops màximes seran aquest dilluns al vespre i demana molta prudència en la pràctica d'activitats a l'aire lliure

Redacció 6 de març de 2017 a les 09:22
Un arbre caigut a Lleida per les ventades | ACN
Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Procicat per les fortes ventades previstes aquest dilluns pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a tot Catalunya i especialment a les cotes altes del Pirineu i als dos extrems del país. Cal prestar especial atenció, ja que les ratxes de vent poden superar els 120 km/h a la tarda al Pirineu i Prepirineu.

L'episodi de vent, que ja ha començat de matinada al Pirineu i Prepirineu, també afectarà aquest matí algunes comarques del prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona. A partir del migdia les ratxes es poden intensificar arreu de Catalunya, especialment a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu i els dos extrems del litoral i prelitoral, on els cops de vent poden superar els 120 km/h. Les ratxes seran màximes al vespre i afectaran també zones on habitualment no bufa amb tanta intensitat.

La previsió és que aquest vendaval es mantingui fins dimarts al matí, però al migdia anirà a la baixa. Davant d'aquesta situació, Protecció Civil recomana molta prudència en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure a les zones on el vent sigui intens.
 
Protecció Civil demana molta prudència

Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d'activitats a l'aire lliure a zones de boscoses i de muntanya i demana portar l'equipament adequat i desistir de fer l'activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us poden posar en perill. A més, cal tenir en compte que el vent bufarà molt fort a zones urbanes on no és un fenomen habitual.

Es recomana no protegir-se darrera de murs que puguin ser inestables o arbres o altres elements que puguin veure's afectats per les fortes ratxes. Protecció Civil recomana evitar parcs i jardins i altres zones arbrades en el moment de les ràfegues de vent més fortes.
 
Protecció Civil recorda que com a mesura de prevenció és recomanable fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior, especialment a balcons i terrasses en zones urbanes, que puguin ser desplaçats per l'aire.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació