Dimarts, 7 de maig de 2024
ecomuseu

​L'Ecomuseu reivindica el patrimoni quotidià amb un curs de restauració

Els participants faran el manteniment d'objectes particulars antics i arreglaran i reaprofitaran mobles que es tornaran a endur a casa

Redacció 24 de febrer de 2017 a les 09:42
Tres dones reparant unes cadires antigues en un curs de restauració | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu traurà a la llum el patrimoni quotidià de les famílies de la zona amb un curs de restauració que forma part del projecte de Tallers d'Etnologia en Xarxa, una activitat vinculada a l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Departament de Cultura.

Amb la iniciativa es pretén posar en valor el patrimoni històric domèstic del territori, donar eines per al seu manteniment i dignificació i crear espais de convivència entre la població local. Segons el director de l'Ecomuseu, Jordi Abella, "no només s'han de conservar els monuments o el patrimoni religiós".

Entre el 6 i el 9 de març i entre el 13 i el 16, en torns de tarda, els participants portaran peces antigues particulars per arreglar i restaurar al taller de l'Ecomuseu i que un cop recuperades es tornaran a endur a casa. La XXIII edició del curs, que dirigirà el restaurador Antoni Fernàndez, els hi permetrà dur a terme tasques de manteniment d'objectes antics domèstics o la reutilització de mobles trets de les golfes i els caps de casa de la comarca.

Aquest taller permetrà també a l'Ecomuseu documentar i inventariar una part del patrimoni moble que actualment encara es conserva als domicilis particulars del territori. A més a més existeix la voluntat de fer una exposició temporal amb una selecció de les peces restaurades, que ajudi a reivindicar la recuperació del patrimoni etnològic domèstic.

La iniciativa forma part de les activitats i accions participatives que impulsa l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu per explicar i difondre d'una manera diferent el patrimoni, alhora que afavoreixi la participació de la població local.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació