Dilluns, 29 d'abril de 2024
esquí de muntanya

L'Open Vall Fosca viu una de les seves millors edicions

La 14a edició de la travessa ha aplegat prop de 300 participants

Redacció 20 de febrer de 2017 a les 12:11
Dos participants en plena cursa, aquest dissabte | Open Vall Fosca
Amb unes condicions meteorològiques i de neu immillorables els 140 equips participants han gaudit de la 14a edició de la travessa internacional d'esquí-alpinisme Open Vall Fosca. La parella formada per Joan Reyné del club Esquí Camprodon i Jordi Alís, del Cerdanya Skimo Team, amb un temps de 2 hores i 25 minuts, han estat els guanyadors d'aquesta competició organitzada pel Club d'Esquí de la Pobla de Segur i l'Ajuntament de la Torre de Cabdella. En la categoria femenina, les vencedores han estat Ares Izard, del Club Excursionista Lleida i Lula Martínez, del Club Esquí Val d’Aran amb un temps de 3 hores i 35 minuts. 

Pel que fa als equips mixtes, els guanyadors han estat Manel Pelegrina i Sophie Dusautoir del Club Pirinenc Andorrà amb un temps de 2 hores 45 minuts. El segon equip a arribar ha estat el format per la corredora local Marta Riba del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, i Àlex Masdeu, del Grup Excursionista Cerdanya, amb un temps de 2 hores 53 minuts. 

Aquest any s'ha recuperat el premi al descens més ràpid des del cim del Montorroio, que se l'ha endut l'equip de Joan Reyné i Jordi Alís. Amb un temps de 10 minuts i 55 segons han completat un descens de 6,5 km i 1.300 m de desnivell. 

Una cursa per gaudir 

L'organització va poder treballar els dies previs de la cursa per dissenyar l'itinerari més competitiu i segur que combinés descensos espectaculars amb trams alpins de gran bellesa. El recorregut d'uns 22 quilòmetres i un desnivell acumulat de 1.900 metres, es va traçar per una zona segura al voltant de la Coma d'Espòs i Montorroio. 
 

La cursa ha donat imatges tan espectaculars com aquesta. Foto: Open Vall Fosca


El divendres a partir de les 6 de la tarda es van poder recollir dorsals i a les vuit del vespre es va fer el briefing informatiu per als corredors, on se'ls explicava el recorregut i se'ls especificava el material obligatori que havien de dur i els diferents escenaris que es trobarien durant la cursa. Els participants han valorat molt positivament l'espectacularitat del recorregut, el bon estat de l'itinerari, i les condicions meteorològiques.

L'Open Vall Fosca és una de les proves més multitudinàries que es diputen a Espanya dins d'aquesta especialitat. La prova d'això és que manté l'afluència d'inscripcions, tot i no ser una cursa que puntuï per a cap competició oficial.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació