Diumenge, 28 d'abril de 2024
hospital del pallars

​Compromís per Tremp demana que l'Hospital del Pallars i el de la Seu no comparteixin director

Segons els socialistes, l'Hospital del Pallars és un equipament sanitari públic, econòmicament sanejat i no es pot barrejar amb un altre que té deute

ACN 8 de febrer de 2017 a les 13:35
El portaveu socialista, Víctor Orrit, en el transcurs d'un ple | Jordi Ubach
El grup municipal Compromís per Tremp ha demanat que l'Hospital del Pallars, amb seu a Tremp, i el de la Seu d'Urgell no comparteixin director, una petició que arriba arran de la convocatòria del procés de selecció per a la contractació d'un director per a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell i per a l'hospital Comarcal del Pallars.

L'Hospital Comarcal del Pallars el gestiona actualment una empresa pública del Servei Català de la Salut i el de la Seu d'Urgell no és 100% públic i arrossega un deute important. La formació socialista pensa que "no es pot posar en el mateix sac un hospital públic i econòmicament sanejat com el de Tremp amb un altre que no és 100% públic i que arrossega un deute de 20 milions d'euros" i tem que els seus treballadors i els seus usuaris es puguin veure perjudicats.

La convocatòria de la contractació conjunta d'aquest lloc de direcció s'emmarca en la iniciativa d'establir una Xarxa d'Hospitals de l'Alt Pirineu sota el patrocini del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, encara que ja han anunciat que els dos hospitals mantindran el propi caràcter jurídic i la plena autoritat dels seus òrgans de govern.

L'objectiu, segons indiquen en el document de les bases de selecció, és "construir col·laboracions en xarxa per enfortir i consolidar els serveis assistencials hospitalaris de les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació