Dissabte, 18 de maig de 2024
allau

​Allau sense ferits al Port de la Bonaigua

No hi han hagut ferits, ja que la C-28 ja es trobava tallada per risc de despreniments de neu | Ha caigut per sobre de la zona d'accés al bosc del Gerdar, en un tram de carretera obert a la circulació

ACN 7 de febrer de 2017 a les 14:32
Una màquina treballant per retirar la neu de l'allau | ACN
La carretera C-28, al Port de la Bonaigua, ha registrat aquest dimarts al migdia una allau sense que s'hagin produït ferits ja que la via es trobava tallada per l'acumulació de neu després de les importants nevades de les darreres setmanes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Concretament ha estat una mica per sobre de la zona d'accés al bosc del Gerdar, aproximadament al quilòmetre 54 d'aquesta carretera que més amunt, entre els quilòmetres 37 i 49, havia estat tancada fins aquest matí, precisament pel risc d'allaus, de caràcter marcat (3), segons Protecció Civil.

L'allau doncs, ha tingut lloc pocs quilòmetres abans del Refugi de les Ares, que és el punt on hi ha la tanca que barra el pas als cotxes quan es tanca el port pel risc d'allaus. Després que els operaris hagin netejat amb maquinària la neu que ha quedat acumulada a la calçada la via s'ha reobert quan faltaven pocs minuts per les dues de la tarda i s'ha restablert el trànsit.

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Allaucat. Aquest dimarts, les comarques del Pirineu de Lleida tenen un risc fort d’allau (de nivell 4 sobre una escala de 5), així com a la Cerdanya, mentre que al Ripollès i Berguedà és marcat, segons el darrer butlletí de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
 

EL Port de la Bonaigua està tallat a la circulació. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació