Divendres, 26 d'abril de 2024
reciclatge

Impulsen un projecte ecològic per al reciclatge de l'oli al Pallars Jussà

L'augment de la recollida de l'oli de cuina usat i el respecte pel medi ambient són els objectius de la campanya

Redacció 31 de gener de 2017 a les 11:45
El reciclatge de l'oli està molt estès a Catalunya | Fupar
L'Associació Reintegra i el Consell Comarcal del Pallars Jussà tenen previst desenvolupar durant aquest any un projecte ecològic centrat en el reciclatge de l'oli de cuina usat per tal de reduir la contaminació a la comarca. La campanya s'ha iniciat aquest dimarts amb la difusió entre els escolars i els casals de gent gran de la comarca per tal de sensibilitzar les famílies en aquest aspecte.

Actualment s'estima que es generen uns 64.800 litres d'oli vegetal usat en la comarca del Pallars, dels quals se'n recicla menys d’un 10%, fet que provoca problemes en la depuració de l'aigua i un desgast físic del sistema de desguàs dels edificis. L'objectiu és aconseguir un augment notable de la recollida de l'oli i facilitar al màxim aquest procés de reciclatge als habitants.

D'acord amb aquesta idea, s'oferirà un servei de recollida porta a porta als habitatges, bars i restaurants de les poblacions de Tremp, la Pobla de Segur i Isona i es permetrà la consolidació d'un lloc de treball fix a la comarca. 

Aquesta acció compta amb el finançament imprescindible del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que finançarà el 100% del sou de l'operari del projecte, amb la col·laboració d'ambdues entitats que, des de fa tres anys, treballen per l'augment i la millora de l'ocupabilitat al Pallars Jussà i amb el suport de diferents empreses i organismes de la comarca que s'han sumat al projecte.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació