Dissabte, 20 d'abril de 2024
Ecomuseu

L'Ecomuseu tanca el 2016 amb un 6% més de visites

​Més de 28.000 persones van participar a les activitats de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Redacció 28 de gener de 2017 a les 10:48
Les visites teatralitzades de l'Esperanceta arrenquen el somriure dels visitants | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu va rebre 28.843 persones l'any 2016. Aquesta xifra, formada pels visitants i els usuaris que han participat en les activitats, suposa un augment del 6,1% en relació al 2015, un creixement que ha estat possible gràcies a l'increment del 15,5% de visites a les radials i a les extensions gestionades per l'Ecomuseu.

Aquest increment s'ha produït també gràcies a noves iniciatives museogràfiques que han permès la desestacionalització de les visites. Un dels màxims exponents ha estat el Joc de Dames, una ruta patrimonial que inclou un recorregut per cinc monuments emblemàtics del romànic en què les dones prenen el protagonisme, la difusió de la qual ha estat tot un èxit i ha portat visitants a la resta del conjunt.

El director de l'Ecomuseu, Jordi Abella, destaca que "els productes més participatius i innovadors, com el Desperta Holmes o la Pastorada, han fet augmentar el nombre de visitants un cop més". Aquestes accions creatives, afegeix Abella, són "el reflex de les possibilitats que obre explicar i difondre d'una manera diferent el patrimoni". En aquest mateix sentit, cal ressaltar la consolidació de les visites teatralitzades nocturnes de l'Esperanceta.

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu està treballant per ampliar enguany la línia d'experiències patrimonials directes que tan bona acollida han tingut.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació