Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

Protecció Civil manté l'alerta del Neucat i avisa del risc d'allaus

Calen cadenes per circular pel Port de la Bonaigua | Les precipitacions començaran a minvar dissabte i diumenge s'imposarà el sol

Redacció / ACN 27 de gener de 2017 a les 14:45
Es necessiten cadenes per circular pel Port de la Bonaigua | Nerea Guisasola
Protecció Civil de la Generalitat manté activada aquest divendres al migdia l'alerta del pla Neucat per les nevades que afecten tot el dia d'avui el Pirineu i Prepirineu, a partir de la cota 600 metres amb tendència a anar pujant fins als 1.200 i 1.400 metres, on es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres.

La nevada, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, afectarà les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, entre elles, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. També afectarà la Cerdanya, Ripollès, Berguedà i Solsonès. Com a conseqüència de les nevades, també hi ha risc d'allaus fort (4 sobre 5) i calen cadenes per circular pel Port de la Bonaigua.

Segons alerta Protecció Civil, no es descarta que es produeixin restriccions de pas de vehicles pesants en aquelles vies afectades per la neu o on no sigui segura la circulació d'aquest tipus de vehicle.

Alt rics d'allaus

Pel que fa el risc d'allaus, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla d'Emergències per risc d'allaus Allaucat que avui presenta un grau de perill Fort (4 en l'escala europea de 5) en gran part del Pirineu i Prepirineu. A l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i al Perafita-Puigpedrós, però, el perill d'allaus és marcat (3).
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació