Divendres, 19 d'abril de 2024
vi

Incentiven als cellers pallaresos a transformar els seus cultius de vinya a ecològic

Un tècnic assessorarà als que hi estiguin interessats

Redacció / ACN 27 de gener de 2017 a les 09:50
Pla general dels assistents al seminari que s'ha celebrat a Tremp | ACN
L'Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest dijous i divendres el seminari "Viticultura ecològica i biodinàmica" on participa tot el sector vitivinícola del Pallars i a través del qual es vol aprofundir en aquests dos tipus de cultius perquè els cellers del territori puguin valorar les possibilitats de treballar-hi.

El seminari va a càrrec de Joan Rubió, que va ser enòleg de Recaredo i que actualment dirigeix el seu propi projecte de viticultura a Cal Tiques, a Santa Margarida i els Monjos, i a La Bauma de les Deveses, al Berguedà. També treballa en la recerca de varietats autòctones.

Els cellers han pogut conèixer en dues sessions amb contingut teòric però també amb una part d'exemples pràctics els principals problemes causats per l'activitat agrícola sobre el sòl, el cultiu ecològic, les bases filosòfiques i agronòmiques del cultiu biodinàmic, els preparats biodinàmics i la seva utilització i l'elaboració del compost, entre altres temes. 

Aquestes jornades de formació són la continuació del seminari que es va impartir al mes de juny sobre la mateixa temàtica i es complementen amb assessoraments individualitzats a les diferents finques dels participants. Uns assessoraments que realitza el mateix expert Joan Rubió i que es duran a terme fins a finals de febrer.

Actualment el Pallars Jussà ja compta amb diversos cellers que treballen amb cultius ecològics, els quals destaquen el valor afegit que aporta al producte final. L'activitat està organitzada des del programa "Al teu gust, aliments del Pallars" del consistori trempolí, que dóna suport als diferents cellers de la comarca a través de diverses accions formatives i de promoció.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació