Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Divendres de paraigües i noves nevades al Pallars

Per damunt dels 1.400 metres es podrien acumular uns 30 centímetres de neu nova al Pallars | Les precipitacions començaran a minvar dissabte i diumenge s'imposarà el sol

Jordi Ubach Llorens 27 de gener de 2017 a les 08:29
Un veí netejant la neu que s'ha acumulat damunt la seva vorera | ACN
Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla Neucat per la previsió de noves nevades de cara a aquest divendres, des del matí i intensificant-se al llarg del dia, al Pirineu i Prepirineu, especialment el vessant oriental, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. A més, demana especial atenció en els desplaçaments per carretera per les restriccions que es puguin produir.

Les precipitacions apareixeran ja de bon matí a bona part del Pallars, amb una cota de neu que anirà pujant al llarg del dia però que inicialment estarà al voltant dels 800 o 900 metres. A mig mati s'anirà situant als cap als 1.200 metres. El Servei Meteorològic calcula que per damunt dels 1.400 metres es puguin acumular uns 30 centímetres de neu nova al Pallars. A causa del fort vent a les cotes altes es produirà el fenomen del torb, fins a la tarda.

De cara a dissabte aniran minvant les precipitacions, que es concentraran a la cara nord del Pallars Sobirà. Diumenge la situació millorarà en conjunt i el cel es mantindrà variable, amb temperatures amb tendència a recuperar-se arreu del Pallars.
 
Alt risc d'allaus
 
L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha informat que aquest divendres el perill d'allaus augmentarà a Fort (4 en l'escala europea de 5) a tot el Pirineu i Prepirineu menys a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, que es mantindrà a Marcat (3). Davant d'aquesta situació, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Allaucat i demana extremar les precaucions en les activitats de muntanya fora de les zones de pistes, i portar el material de seguretat necessari.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació