Dilluns, 29 d'abril de 2024
ateneu cooperatiu

L'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran comença a caminar

El projecte, coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, pretén impulsar l'economia local del territori

Lina Borrell 27 de gener de 2017 a les 09:34
Reunió de tècnics a Tremp per posar en marxa el projecte | Consell Comarcal Pallars Jussà
Tècnics dels Consells Comarcals de les 6 comarques de l'Alt Pirineu i Aran s'han reunit aquesta setmana a Tremp per a engegar el projecte de l'Ateneu Cooperatiu coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, únic de la demarcació de Lleida.
 
Aquesta acció busca crear un centre cooperatiu de proximitat, descentralitzat, que desenvolupi projectes de foment i promoció de l'economia social, per tal d'esdevenir un espai referent i de trobada, coordinació, aprenentatge i innovació a la creació de cooperatives i iniciatives en aquest àmbit de l'economia.
 
El projecte, que compta amb el suport de l'IDAPA i la Delegació del Govern a l'Alt Pirineu, ha de servir per a crear llocs de treball de qualitat impulsats per i des de els habitants de les comarques de muntanya amb l'objectiu d'estimular l'economia local del territori.
 
L'Ateneu, que forma part del Programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya, rebrà una aportació d'uns 200.000 euros a l'any amb la missió de dinamitzar l'economia cooperativa i les societats laborals de la zona de l'Alt Pirineu i Aran.
 
La Generalitat impulsa la creació d'un total de 10 ateneus arreu del territori per aquest 2017, cinc a la demarcació de Barcelona, i altres cinc a les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central, Girona, Tarragona i aquest a l'Alt Pirineu i Aran.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació