Dimecres, 1 de maig de 2024
ajuntament de sort

Sort prohibeix la circulació i l'estacionament a la plaça i el carrer Major

S'ha establert un horari comercial en el qual només es permet la circulació als vehicles municipals o als serveis d'emergències

Redacció 28 de març de 2017 a les 13:26
Rampa d'accés a la plaça Major i a l'eix comercial de Sort | Arxiu
L'Ajuntament de Sort va aprovar en el ple ordinari celebrat la setmana passada la modificació de l'ordenança de circulació de carrers peatonals, que entre altres coses prohibeix la circulació i l'estacionament a l'eix comercial, àrea que inclou el carrer Major i la plaça Major de la població. S'ha establert un horari comercial, de les 10h del matí fins a les 20h de la tarda, en el qual només es permet la circulació als vehicles municipals o als serveis d'emergències.

Fora d'aquest horari es permetrà l'accés als veïns autoritzats i als serveis de càrrega i descàrrega. El control d'accés es farà a través de dos pivots semafòrics controlats a distància, situats als dos extrems de l'àrea comercial. Aquesta decisió s'ha pres com a resultat de la consulta veïnal sobre els usos de la plaça Major que l'ajuntament, governat per Fem Municipi i la CUP, va efectuar a finals de l'any passat. 

El grup municipal del PDECat, a l'oposició, es va abstenir al considerar que no s'ha aconseguit el consens entre els veïns i els propietaris dels comerços. El seu portaveu, Llàtzer Sibís, ha criticat que la plaça Major s'hagi incorporat més tard a l'ordenança, ja que en l'aprovació inicial aquesta només incloïa el carrer Major. Aquest fet, segons Sibís, ha generat una "desprotecció" als veïns de la plaça, ja que "no han tingut l'oportunitat d'al·legar" en el cas que així ho haguessin cregut.

Aquest diari ha intentat sense èxit obtenir la versió de l'equip de govern. Mitjançant l'eBando, l'Ajuntament de Sort ha posat en coneixement dels veïns que aplicarà les mesures corresponents davant l'incompliment de la nova normativa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació