Divendres, 3 de maig de 2024
esquí

​El vent obliga a tancar les parts altes d'Espot i Port Ainé

Tavascan ha estrenat la temporada malgrat les condicions meteorològiques adverses

Redacció / ACN 14 de gener de 2017 a les 13:48
Imatge de l'estació de Tavascan, aquest dissabte al matí | Tavascan
El vent ha obligat aquest dissabte a tancar les parts altes de les estacions d'esquí alpí d'Espot i Port Ainé per precaució. Tampoc s'ha pogut esquiar en les zones més altes de Baqueira Beret i de Boí Taüll. El temporal està deixant gruixos importants, de fins a 45 centímetres a Baqueira-Beret, però el vent desplaça la neu acumulada i no tota es podrà aprofitar.

Ni avui ni els pròxims dies s'esperen les millors condicions per esquiar però els complexos en fan una lectura positiva perquè confien tenir assegurada la neu fins a finals de temporada. Malgrat el vent i el fred, l'estació pallaresa de Tavascan ha pogut obrir les instal·lacions d'esquí alpí i nòrdic per primer cop aquest hivern. Fins ara només havia obert al públic la zona recreativa de raquetes i el refugi per falta de neu.

L'estació d'Espot ha estat la més perjudicada pel vent. Només ha tingut disponibles 6 pistes de 22 i 6 quilòmetres dels 25 que té el complex. Port Ainé s'ha quedat amb 13 pistes de 25 i 14 quilòmetres esquiables de 27. El portaveu d'Skipallars, Xavier Bigordà, ha puntualitzat que tot i les incomoditats pels esquiadors que suposa el temporal, és important que nevi i faci fred per garantir la temporada.

A Tavascan a mig matí ja s'havien acumulat 15 centímetres de neu nova, de manera que ja en disposen d'entre 20 i 40 de trepitjada. L'estrena de la temporada s'ha fet tard i amb condicions meteorològiques adverses però el seu director, Marc Tomàs, assegura que les perspectives d'acabar bé la campanya són bones. La de Tavascan és una estació petita que ha pogut mantenir els tres remuntadors i les 7 pistes obertes. Segons Tomàs, aquest primer dia han aconseguit atraure unes 200 persones malgrat que als accessos eren necessàries les cadenes.

Precaució

Protecció Civil ha recomanat extremar les precaucions aquest cap de setmana en activitats a l'aire lliure per l'onada de fred i vent. El Servei Meteorològic de Catalunya manté la previsió de l'episodi de vent per aquest dissabte i diumenge. La primera glopada d'aire fred ja s'ha deixat notar aquest dissabte amb temperatures de -20ºC a la Pica d'Estats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació