Divendres, 19 d'abril de 2024
salut

El Banc de Sang organitza una nova marató perquè les reserves estan sota mínims

Les donacions han caigut un 25% respecte l'any passat durant les festes de Nadal

Redacció 10 de gener de 2017 a les 10:07
Dos persones donen sang en una imatge d'arxiu | Albert Segura
Les reserves de sang estan sota mínims a Catalunya. Durant les festes de Nadal, les donacions han caigut prop d'un 25% respecte el mateix període de l'any anterior i ara només n'hi ha per cobrir les necessitats hospitalàries de sis dies. Per això, el Banc de Sang ha fet una crida a donar-ne i ha posat en marxa una nova campanya per revertir l'actual escassetat de reserves.

L'entitat ha organitzat una marató al llarg del mes de gener per arribar a nous donants. Concretament, la campanya se segmentarà en quatre jornades: dos tindran lloc a Barcelona divendres i dissabte vinent, i dos més se celebraran la setmana següent, entre el dijous 19 de gener (amb Piera com a epicentre) i el dissabte 21 (amb Sant Vicenç dels Horts com a punt central).

A més, el Banc de Sang ha habilitat 4.000 punts de donació a tot el país que es poden consultar al seu lloc web. Setze hospitals catalans també estan preparats per rebre els possibles donants.

El director assistencial del Banc de Sang, Enric Contreras, recorda que són especialment necessàries les donacions dels grups sanguinis RH negatius, perquè són els més minoritaris. Se'n necessiten bàsicament del tipus A negatiu i del 0 negatiu, que només tenen reserves per un dia. Contreras insisteix, però, que la situació és "límit" i per això demana a tots els possibles donants que s'adrecin als punts de la campanya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació