Dimarts, 7 de maig de 2024
esquí

Baqueira trasllada neu en camions i helicòpters per falta de precipitacions

L'estació activa el repartiment manual de neu de les cotes més altes a les més baixes

Redacció 4 de gener de 2017 a les 11:37
Un camió transportant sacs de neu a Baqueira | InfoBaqueira
L'estació de Baqueira Beret ha iniciat el trasllat de neu en helicòpters i camions per evitar que la sequera afecti la temporada d'esquí. Els gruixos a l'estació aranesa oscil·len entre els 10 i els 30 centímetres, uns registres molt baixos que ha obligat els responsables de l'estació a moure's per evitar haver de tancar quilòmetres esquiables, ara 84 dels 151 que hi han a l'estació. 

El sistema és senzill: s'agafa la neu de les cotes altes i es porta a les zones que no es poden emblanquinar ni amb canons. Els sacs de neu es deixen als peus de les pistes, i els operaris s'encarreguen de repartir-la per tal que els dominis oberts estiguin en condicions pels esquiadors.

​Aquesta alternativa a les precipitacions, que ja es va aplicar el 2015, només es fa a Baqueira ja que en les altres estacions catalanes no surt a compte activar el procés. A les pistes araneses sí que és rendible atenent a la morfologia i la grandària de la zona. No obstant, el trasllat de neu en sacs té unes limitacions administratives que es basen en la prohibició de treure neu fora dels límits de l'estació i en la petició de permisos per utilitzar helicòpters.

​Les nevades no han arribat a la majoria d'estacions de la demarcació de Lleida en gairebé dos mesos, un fet que genera desassossec entre els responsables de les pistes, que enguany s'havien fixat l'objectiu de vendre 1,3 milions de forfets.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació