Diumenge, 28 d'abril de 2024
reis mags

Els Reis Mags d'Orient arriben aquest dijous arreu del Pallars

A Tremp ho faran amenitzats per la Casa del Sol Naixent, mentre que a la capital del Pallars Sobirà faran un recorregut pels diferents pobles del municipi

Jordi Ubach Llorens 5 de gener de 2017 a les 10:36
Els Reis Mags d'Orient arriben, un any més, carregats de regals | FGC
Com cada any i com marca la tradició, SSMM els Reis Mags d'Orient arriben aquest dijous a la tarda al Pallars per portar regals -inclòs carbó- i il·lusió a tots els infants pallaresos. I ho fan, gràcies a les seves màgiques aptituds, en diferents indrets de les nostres comarques.

A Tremp l'arribada es produirà sobre les 18:30h i donarà inici a la plaça Capdevila. Organitzada i amenitzada per l'entitat cultural La Casa del Sol Naixent, la rua baixarà fins al centre de la població per l'Avinguda Espanya i la Rambla Doctor Pearson, per acabar al pavelló del Casal, on els tres grans protagonistes del dia repartiran els regals als nens i nenes que s'hagin portat bé durant l'any i carbó als més entremaliats.

Pel que fa a la capital del Pallars Sobirà, la recepció de Melcior, Gaspar i Baltasar serà al voltant de les 18h de la tarda a la plaça Major, on SSMM els Reis Mags d'Orient esperen poder saludar i recollir les cartes de tots els nens i nenes, abans de continuar el seu recorregut pels diferents pobles de la Vall d'Àssua i el Batlliu de Sort.

Però els Reis Mags no només arriben a les dos capitals de comarca. També ho fan a altres poblacions pallareses, com a la Pobla de Segur, on la cavalcada s'iniciarà a partir de les 18h amb un itinerari des de l'avinguda Estació fins a la plaça de l'Ajuntament. A Esterri d'Àneu la cavalcada començarà un quart d'hora més tard, a les 18:15h. 

Al poble de Rialp fan la rebuda dels Reis davant de l'Hotel Víctor a partir de les 18:30h per continuar amb l'entrega de regals i una xocolatada al Salón de les antigues escoles. A la Vall Fosca el recorregut serà més llarg, partirà a les 17:45h i portarà els Reis de Senterada a Espui. A Isona els Reis arriben a l'església, on els nens i nenes de la Conca Dellà els esperen per rebre els regals de les seves pròpies mans.

Els Reis Mags també esquien

Com ja es tradició, aquest any 2017 les estacions de Skipallars també reben la visita de SSMM els Reis Mags d'Orient a les estacions d'Espot Esquí i Port Ainé. La primera en rebre'ls ha estat Port Ainé, on Ses Majestats ja van arribar a primera hora d'ahir per passar la jornada esquiant a l'estació i visitant el Parc Lúdic, abans de participar en la baixada de torxes i la xocolatada popular davant de l'Hotel Port Ainé 2000.

A Espot arribaran aquesta tarda amb una xocolatada popular a la cota 1.500 per posteriorment fer la ja tradicional baixada de torxes des de la cota 2.000, un espectacle de llum i color únic. A les 19h els Reis es traslladaran al poble per entregar els merescuts regals als més petits de la casa.

Protecció Civil demana precaució

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recomana a la ciutadania prendre certes mesures bàsiques d'autoprotecció per minimitzar els riscos de les cavalcades de Reis i poder gaudir amb seguretat de la festa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació