Dijous, 2 de maig de 2024
consell comarcal pallars sobirà

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà aprova un pressupost de 7,8 milions per al 2017

Els serveis socials, la redacció d'un pla comarcal i la millora de la xarxa de camins, les prioritats | La seu del Consell es traslladarà durant l'any 2017 a l'edifici que actualment acull l'Oficina de Turisme

Jordi Ubach Llorens 29 de desembre de 2016 a les 13:24
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat aquest dimecres en sessió plenària el pressupost per a l'exercici 2017, que és de 7,8 milions d'euros (MEUR). El president de l'ens comarcal, Carles Isús, ha recordat que la principal prioritat per a l'any vinent serà l'aposta pels serveis socials, així com la redacció d'un Pla estratègic comarcal a deu anys vista "que no només contempli el turisme, sinó tots els àmbits de la comarca", ha remarcat.

Isús ha assegurat que la partida que més espera la comarca és la d'inversions en carreteres d'accés a nuclis, que tot i dependre de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, s'ha mostrat "convençut" que tirarà endavant. "Això ens permetria fer dos o tres actuacions anuals, no per tenir uns accessos excel·lents, sinó per posar-nos a zero i garantir un accés digne a la vivenda", ha dit Isús.

Isús també ha destacat que es disposarà de plans d'ocupació per a l'any vinent, així com l'habilitació d'una partida per entrar a formar part de l'accionariat de Jussactiu, que amb la unió del Pallars Sobirà passarà a denominar-se Pallarsactiu.

El pressupost s'ha aprovat amb els 10 vots favorables dels consellers de CiU, que van comptar amb el suport del membre de Progrés Municipal, la marca municipal del PSC. Els quatre representants d'ERC i el conseller de la CUP van votar-hi en contra i els tres consellers de Fem Municipi es van abstenir.

El portaveu d'ERC, Ramon Villuendas, ha explicat el vot en contra dels republicans a un pressupost que ha qualificat "de tràmit". Villuendas ha lamentat "que s'estiguin remunerant unes vicepresidències que fins l'any passat no es pagaven". Segons Villuendas, aquests càrrecs "suposen una gran quantitat de diners que es podrien destinar, per exemple, a la neteja de les carreteres per neu". Esquerra, d'altra banda, no veu "ajustada a la realitat" la partida de recollida d'escombraries.
 

Edifici que acollirà la seu del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Foto: Google


Trasllat de la seu del Consell

El president del Consell Comarcal ha explicat que per al 2017 està previst el trasllat del Consell Comarcal del Pallars Jussà de l'actual seu a l'edifici que ara alberga l'Oficina Comarcal de Turisme. Aquest equipament ja va ser construït amb la previsió d'acollir el Consell, un canvi que no s'ha fet efectiu perquè algunes de les dependències estan pendents d'unes obres.

Per aquest motiu, s'ha habilitat una partida per iniciar els treballs a partir del mes de març i poder realitzar el traspàs, si és possible, durant l'estiu que ve. Segons ha explicat Isús, l'actual seu del Consell es destinaria a serveis socials.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació