1 de 10
gent gran

Els casals de gent gran de la Pobla i Sort es transformaran en casals cívics

Formen part de la primera fase de transformació progressiva d'aquests espais en casals cívics amb una perspectiva més intergeneracional

Autoritats al casal de gent gran de la Pobla de Segur | Delegació del Govern
per Redacció, 28 de desembre de 2016 a les 10:32 |
El director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, acompanyat de la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha anunciat que els actuals casals de gent gran de Sort i la Pobla de Segur iniciaran el proper 2 de gener la conversió progressiva en casals cívics en el marc d’un canvi de paradigma per dotar aquests espais d'una perspectiva més intergeneracional.

Destaca que l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran esdevé referent a Catalunya en el desplegament de la transformació dels actuals casals de gent gran de la Generalitat en casals cívics, ja que passarà a tenir tres equipaments cívics intergeneracionals del total de quatre que disposa l'àmbit territorial. Aquests casals seran uns espais amb una perspectiva integradora entre diferents generacions i edats.


Aquest procés de transformació forma part de la voluntat del Govern de millorar les condicions de les persones grans per poder gaudir d'un envelliment actiu, i de contribuir a recuperar el valor d'aquestes com a referents de la nostra societat. Durant aquest proper any s'espera que un total de 17 centres d'arreu de Catalunya iniciaran aquesta transformació que servirà per afegir nous col·lectius en aquests espais, a l'hora que es mantindran els serveis específics adreçats al col·lectiu de la gent gran.

Segons el director general d'Acció Cívica i Comunitària, aquest procés forma part d’una tendència natural de la població, per la qual es fa més necessari que mai fomentar les relacions intergeneracionals com a font de riquesa i transferència mútua del coneixement. També destaca que és un procés al que se li ha volgut donar un impuls decisiu aquest proper any, i que a partir de la publicació del nou decret s'accelerà fins a aconseguir en els propers anys una plena transformació dels casals de gent gran en casals cívics.


Així mateix la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran ha expressat la seva satisfacció pel fet de que el territori de l'Alt Pirineu i Aran hagi estat considerat com a referent en el desplegament dels nous casals cívics.

Durant la jornada el director general i la delegada territorial del Govern han visitat el casal de gent gran de la Pobla de Segur, on han anunciat la primícia. La visita, s'ha realitzat conjuntament amb l'alcalde del municipi Lluís Bellera, qui ha mostrat els treballs que farà l'ajuntament per tal d'adequar l'espai a les noves necessitats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació