Dijous, 2 de maig de 2024
Consell comarcal pallars jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 10 MEUR per al 2017

Destina una partida de 2,63 MEUR a inversions, especialment dedicada al manteniment de camins d'accessos a nuclis i al foment del turisme

Jordi Ubach Llorens 28 de desembre de 2016 a les 11:48
Imatge de la sessió plenària del Consell Comarcal del Pallars Jussà d'aquest dimarts | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària extraordinària el pressupost per a l'exercici 2017, que és d'uns 10 milions d'euros (MEUR), un increment d'un 10% respecte els comptes de l'any 2016. El president de l'ens comarcal, Constante Aranda, ha ressaltat l'increment en el capítol d'inversions, una partida de 2,63 MEUR especialment dedicada al manteniment de camins d'accessos a nuclis i al foment del turisme.

Aranda també ha destacat la creació de 26 llocs de treball provinents del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI). Es tracta, en la majoria dels casos, de peons en contracte de sis mesos que es distribueixen als ajuntaments que ho necessitin.

El pressupost s'ha aprovat amb els catorze vots favorables dels consellers de l'equip de govern -9 de CiU i 5 d'ERC- i els 5 vots en contra de Candidatura de Progrés, la marca municipal del PSC. La portaveu socialista, Sílvia Romero, ha justificat el vot en contra a un pressupost que ha qualificat de "precipitat, poc participatiu i poc municipalista". Romero també ha assegurat que el pressupost "podria ser més transparent".

Aranda ha contestat Romero dient que "amb els ajuntaments s'hi parla i s'hi parla molt" i ha assegurat que li "sap greu" que es posi en dubte que el Consell Comarcal no està al costat dels consistoris de la comarca, als quals "se'ls ajuda quan ho demanen dins les possibilitats que tenim", ha dit.
 

El president del Consell, Constante Aranda, durant una intervenció. Foto: Jordi Ubach


Durant la sessió plenària també s'ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'ajuntament de la Pobla de Segur per a la cessió d'ús de l'antiga estació de tren, en el marc del projecte de reobertura d'aquest edifici com a centre de mobilitat turística. La intenció és crear-hi un punt de partida de rutes de senderisme i bicicletes de muntanya per als visitants que arriben a aquesta localitat en tren i en autobús.

També ha comptat amb tots els suports l'aprovació del conveni de col·laboració amb l'associació Alba i l'Ajuntament de Tremp; el conveni amb els ajuntaments de la comarca per la gestió integral de residus municipals; així com un altre acord amb l'INS Tremp per a l'ús social de les instal·lacions del Centre educatiu, que durant el curs escolar acull joves amb dificultats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació