Divendres, 3 de maig de 2024
ajuntament de sort

Sort aprova el pla de sanejament econòmic i el pressupost per al 2017

El pressupost, de 2,3 milions d'euros, ha estat aprovat amb els sis vots de l'equip de govern i les abstencions dels regidors de CiU

Jordi Ubach Llorens 27 de desembre de 2016 a les 09:51
El ple de l'ajuntament de Sort es va celebrar novament al cinema-teatre | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort va aprovar divendres en el transcurs de la sessió plenària extraordinària celebrada al cinema-teatre Els Til·lers l'anunciat pla de sanejament econòmic que ha de permetre limitar la despesa del consistori i augmentar els ingressos a partir de l'increment dels impostos i taxes municipals aprovat en l'anterior ple.

La mesura va tirar endavant amb els vots favorables dels regidors de l'equip de govern, format per Fem Municipi (4) i la CUP (2), i els cinc vots en contra de CiU. Aquesta mesura arriba després que el consistori anunciés en el darrer ple el retorn de més d'un milió d'euros en concepte de subvencions que provenen d'exercicis anteriors i en concepte d'interessos.

El ple de divendres també va servir per aprovar el pressupost, que és de 2,3 milions d'euros, i la seva modificació per al 2017 amb els sis vots a favor de l'equip de govern (Fem Municipi i la CUP) i les abstencions dels regidors de CiU. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que els pressupostos van lligats amb el pla de sanejament presentat.

Segons Monterde, el pressupost reflexa l'optimització de recursos que l'ajuntament ha fet durant aquest any en curs per reduir les despeses fixes. L'alcalde ha explicat que els comptes han quedat "força retallats", especialment en les àrees de cultura, festes, esports o turisme, "que és on un equip de govern pot desplegar les seves polítiques". 

El pressupost, que segons ha explicat l'alcalde, s'ha detallat molt més del que ho estava, "està calculat perquè a finals de 2017 hi hagi un remanent". Segons Monterde, "per nosaltres és l'any clau, ja que d'aquest pressupost dependrà el pla de sanejament", un pla que inclou tres anualitats i que s'allargaria fins el 2019 inclòs.

Monterde també ha puntualitzat que si el pressupost presentat funciona, de cara a l'any que ve es podria destinar més diners a inversió.

Sibís qualifica el pressupost de "molt restrictiu"

El portaveu de CiU, Llàtzer Sibís, ha assenyalat que el pla de viabilitat econòmica aprovat és un model genèric "poc treballat" i que a part d'augmentar els ingressos i disminuir despeses, la única mesura concreta que contempla és la pujada dels impostos i les taxes. La resta, segons Sibís, són mesures d'estalvi reflectits en un pressupost que ha qualificat de "molt restrictiu".

Aquest fet, segons el cap de l'oposició, ve en part a que el 2016 ha estat un any en que s'han aconseguit pocs ajuts. Sibís ha lamentat que a nivell ingressos no s'incloguin mesures concretes com podria ser l'externalització de serveis. A més, l'exalcalde de Sort ha afegit que l'increment d'impostos i taxes de cobrament anual aprovades en el ple del mes de novembre no es podran aplicar el 2017 "al no presentar-se la documentació a temps".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació