Dimarts, 30 d'abril de 2024
Electricitat

Endesa inverteix 67.000 euros en la millora de la subestació Montanyana

Aquesta actuació beneficia directament la qualitat del subministrament elèctric a dos municipis de la comarca i a altres tres de la Franja de Ponent

Lina Borrell 23 de desembre de 2016 a les 10:14
Renovació i millora a la subestació Montanyana | Endesa
Endesa ha invertit 67.000 euros en tasques de renovació i millora a la subestació Montanyana, ubicada a Sant Esteve de la Sarga. La companyia ha substituït quatre seccionadors de dues posicions de línia per uns de nova tecnologia, que podran ser maniobrats a distància mitjançant un sistema de telecontrol. Aquesta actuació millora directament la qualitat del subministrament elèctric als municipis de Sant Esteve de la Sarga i Tremp, així com als d'Estopanyà i Viacamp i Lliterà.

La subestació de Montanyana consta d'un parc de 132 kV amb quatre línies a alta tensió. La companyia ja va iniciar, fa un temps, les tasques de renovació dels seccionadors de posició, uns dispositius que permeten o eviten el pas del corrent. S'estan substituint els convencionals per uns de nova tecnologia i que estan preparats per poder ser monitoritzats i maniobrats des del Centre de Control de la companyia en un futur proper. Gràcies a això es permetrà una major velocitat en la solució d'una incidència ja que redueix el temps d'interrupció del subministrament.

Endesa ha aprofitat aquesta intervenció per renovar les antigues bases de formigó que sostenien aquests seccionadors per unes d'acer galvanitzat, un material més resistent.  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació