Dissabte, 27 d'abril de 2024
residus

El Centre de Gestió de Residus de Tremp obre les seves portes als instituts de l'Alt Pirineu

L'objectiu és conscienciar els estudiants perquè generin menys residus

Redacció 23 de desembre de 2016 a les 11:39
Alumnes de l'Institut de la Val d'Aran visitant el complex | Consell Comarcal Pallars Jussà
El Centre de Gestió de Residus de Tremp, format per l'abocador de Fígols i la planta de compostatge, ha obert les seves portes als alumnes de l'Institut de la Val d'Aran, que aquest desembre han fet una visita al centre per a conèixer-ne el seu funcionament i veure de primera mà què passa amb la brossa que generen.

Aquest centre, situat al nucli de Fígols, al municipi de Tremp, i gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, és l'encarregat de gestionar els residus de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d’Aran i dóna servei a uns 35.000 habitants. Per al Consell l'educació dels consumidors és un dels punts més importants dins de la gestió dels residus, per això es vol conscienciar als estudiants a través d'una campanya de sensibilització.

La jornada va incloure una xerrada i la visita de la planta de compostatge i dipòsit de residus. Es va repartir als alumnes un díptic informatiu i una cantimplora reutilitzable, per a que l'utilitzin en el seu dia a dia i reflexionin sobre les ampolles de plàstic d’un sol ús.

S'espera que durant aquest curs 2016-17 més instituts de la comarca i l'Alt Pirineu visitin les instal·lacions del Centre de Gestió de Residus per sensibilitzar la població, especialment en intentar generar menys residus.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació