Divendres, 3 de maig de 2024
ajuntament de tremp

L'Ajuntament de Tremp aprova un pressupost de 5,6 milions d'euros per al 2017

El consistori pressuposta 280.000 euros en inversions, entre les quals destaca la instal·lació de gespa artificial al Pedrasanta o la pavimentació de la rambla Doctor Pearson | L'equip de govern anuncia la seva intenció de recuperar Ràdio Tremp 25 anys després

Jordi Ubach Llorens 21 de desembre de 2016 a les 09:28
Imatge del ple de l'Ajuntament de Tremp d'aquest dilluns | Jordi Ubach
El ple de l'Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns el pressupost per a l'any 2017, que és de 5,6 milions, una reducció de 198.000 euros -al voltant d'un 3,5% menys- respecte el pressupost del 2016, que va ser de 5,8 milions. Aquesta rebaixa, segons va explicar l'alcalde del municipi, Joan Ubach, es deu principalment a la reducció dels ingressos per a l'any que ve.

Uns ingressos que disminueixen, bàsicament, per la reducció de la plusvàlua, que suposa deixar d'ingressar uns 100.000 euros. Segons ha explicat l'alcalde, també ha baixat la participació dels tributs de l'Estat. Tot i la reducció dels ingressos, l'ajuntament contempla uns 280.000 euros en inversions, amb la possibilitat que s'incrementin en uns 480.000 euros més si prosperen les gestions de petició d'ajuts.

Pel 2017 s'ha creat una plaça de caporal de la Policía Local i l'ocupació de la plaça d'agent de policia vacant amb un agent interí. L'equip de govern també ha previst una partida de 30.250 euros per la posada en marxa d'un nou servei de difusió radiofònica d'informació municipal, que permetria recuperar Ràdio Tremp 25 anys després.

Inversions previstes

Entre les inversions pressupostades, destaquen la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol Pedrasanta, la renovació del clavegueram i la posterior pavimentació de la rambla Doctor Pearson i la urbanització del parc de les Adoberies, al barri de la Font Vella.

També hi ha pressupostada l'adquisició d'un vehicle grua, l'enderroc de tres cases del casc antic, la millora de la xarxa d'aigua dins el pla d'aigües de la Diputació de Lleida i la millora i actuacions en l'enllumenat públic de la ciutat.

Pel que fa al pla de camins a nuclis habitats, el consistori ha pressupostat uns 55.000 euros, que s'hauran de sumar a l'import que el municipi de Tremp rebi corresponent a la partida de 131.000 euros que el Departament de Territori i Sostenibilitat va signar el passat dijous amb el Pallars Jussà.

El pressupost va ser aprovat amb els vots favorables dels regidors de l'equip de govern (CiU i ERC) i en contra del grup municipal de Compromís per Tremp (CxT).

Moció per la carretera de Comiols

El ple de dilluns també va aprovar per unanimitat una moció presentada per CxT en què es reclama a la Generalitat una partida per millorar la carretera de Comiols.

També es van tirar endavant amb els vots favorables de tots els regidors dos mocions més, presentades també per CxT. Una, per desencallar les obres del regadiu de la Conca de Tremp, i l'altra, per la creació d'un pla d'obres i serveis pels municipis.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació