Divendres, 26 d'abril de 2024
nevada

​La borrasca deixa un bon gruix de neu a les estacions d'esquí pallareses

La nevada no ha provocat cap complicació viària a excepció de l'ús puntual de cadenes al Port de la Bonaigua | Port Ainé ha registrat uns 45 centímetres de neu nova, Espot 15 i Tavascan 10

Jordi Ubach Llorens 24 de novembre de 2016 a les 14:26
La nevada d'aquesta nit al Pirineu vista des de Port Ainé | Skipallars
La borrasca que ha escombrat el país durant les darreres hores ha deixat fins a 20 centímetres de neu de mitjana en cotes altes del Pirineu. La neu ha començat a caure ja entrada la nit i ha estat nevant fins a la matinada, tot i que no amb l'abundància que s'esperava segons les prediccions meteorològiques.

Així, les estacions d'esquí pallareses han rebut la primera nevada important de la temporada, que els donarà una primera base de neu de cara a la nova temporada. Segons Skipallars, han caigut uns 15 centímetres a la cota 2.000 d'Espot i uns 45 centímetres de neu nova a les cotes més altes de Port Ainé. A Tavascan la nevada ha deixat uns 10 centímetres de neu nova.



La nevada, que ha estat més alta a la cara sud que a la cara nord, ha deixat fins a 64 centímetres a la cota 2.500 a Espot i 39 centímetres al cap del port de la Bonaigua, segons dades de les estacions d'alta muntanya del Meteocat.

La nevada ha obligat a l'ús de cadenes en algunes carreteres durant la matinada, com el Port de la Bonaigua, però a primera hora del matí, després del pas de les màquines llevaneus, ja no hi havia cap afectació viaria.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació