1 de març de 2024
reciclatge

Una empresa de recollida de roba de segona mà s'instal·la al Pallars Sobirà

L'objectiu de l'entitat és afavorir la inserció laboral de gent amb risc i contribuir al reciclatge

ACN 22 de novembre de 2016 a les 10:48
El gerent de Nougrapats presentant el projecte a Sort | ACN
El projecte Nougrapats, empresa d'inserció laboral sense ànim de lucre, ha ampliat el seu radi d'acció i s'ha implantat al Pallars Sobirà. Aquesta empresa, que depèn de Càritas, tindrà contenidors de roba a Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri d'Àneu. Amb aquesta iniciativa els veïns del Pallars tindran l'oportunitat de donar una segona vida a la roba i contribuir a la inserció laboral de persones amb dificultats.

Actualment, Nougrapats, amb seu a la Seu d'Urgell, compta amb 14 persones treballant. Durant el 2015 van recollir, amb els 80 contenidors que tenen repartits pel territori, un total de 215 tones de roba. Aquest 2016 ja en porten recollides 250. 

Toni Cadena, gerent de Nougrapats, ha explicat que solament un 10% de la roba que recullen és aprofitable per vendre-la en una botiga que tenen a la Seu d'Urgell o fer donacions en casos de gent necessitada. Cadena ha dit que en cas d'haver-hi gent amb necessitats al Pallars i sempre sota la supervisió dels serveis socials, també poden contribuir amb donatius de roba.

Del 90% de roba restant; una part important l'envien al tercer món i la resta serveix per reciclar amb altres articles com draps de cuina. Una petita part d'aquest 90% no es pot reciclar de cap manera i s'acaba cremant.

Els contenidors del Pallars Sobirà estaran ubicats a les deixalleries d'Esterri d'Àneu i Sort, i als nuclis urbans de Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri d'Àneu. L'empresa s'encarregarà un cop per setmana de buidar els contenidors i reciclar la roba.

Per donar a conèixer l'empresa, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, s'ha organitzat un curs de customització de roba a Sort i un altre a Esterri i dos jornades de venda de roba de segona mà de Nougrapats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació