Dissabte, 20 d'abril de 2024
gastronomia

​El Pallars Sobirà dóna a conèixer les varietats antigues de fruita

Pera de Cardós, perons de Baiasca i poma Bellesa de Roma, són algunes de les espècies que es volen salvaguardar

ACN 22 de novembre de 2016 a les 09:32
Imatge d'un moment del curs de cuina impartit a Sort | Consell Comarcal Pallars Sobirà
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha donat a conèixer la importància de la conservació de les varietats antigues de fruita a través d'un curs de cuina. L'objectiu de la jornada "Elaboració de plats i tast amb varietats antigues de fruita" és la difusió de les possibilitats culinàries de les varietats de fruiters antics que el Consell Comarcal conserva en el seu viver de salvaguarda, i que aquest any, i per primera vegada, han tingut una producció de fruita significativa.

Entre els plats que han elaborat, per demostrar la viabilitat d'aquestes fruites, destaca un estofat d'ànec amb perons de Baiasca, una amanida amb pera de Cardós, una vinagreta feta amb pera d'hivern, allioli de codony amb pera de Cardós, codonyat amb codonys del país i un pastís fet amb poma Bellesa de Roma.

L'associació gastronòmica La Xicoia, juntament amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha sigut l'encarregada d'impartir el taller de cuina a l'aula de cuina El Leader gastronòmic de Sort. Aquesta jornada s'emmarca dins el Pla anual de transferència tecnològica del Departament d'Agricultura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació