Dijous, 2 de maig de 2024
biblioteca

La Pobla de Segur inaugura la remodelació de la Biblioteca Municipal

L'equipament compta amb un fons completament renovat de 6.000 documents | El cost de la inversió ha estat de 57.078 euros

Redacció 11 de novembre de 2016 a les 13:03
La inauguració va tenir lloc el passat dimarts | Biblioteca de la Pobla de Segur
La Biblioteca Municipal de la Pobla de Segur ha reobert aquesta setmana les seves portes després de la reforma, informatització del fons, renovació del mobiliari i ampliació del maquinari informàtic, motivada per a la seva adscripció al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Ho va fer dimarts en un acte que va servir per inaugurar el nou equipament i que va comptar, entre altres, amb la presència de l'alcalde, Lluís Bellera; la delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós; i el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

L'equipament té una superfície de 176 metres i es distribueix en diferents àrees: d'informació i fons general, de diaris i revistes, infantil, sala polivalent i magatzem. Ofereix entre d'altres, els serveis d'informació bibliogràfica, consulta i préstec de documents, formació d'usuaris i accés públic a Internet.

Compta amb un fons de 6.000 documents format per obres de coneixement i ficció, DVD's i revistes tant d'adults com d'infants. El seu fons ha estat completament renovat mitjançant la inclusió d’un lot fundacional i novetats editorials comprades amb pressupost del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cost de la inversió ha estat de 57.078 euros, dels quals 23.404 han anat a càrrec de l'Ajuntament de la Pobla de Segur, 2.224 euros per part de la Diputació de Lleida i 31.430 euros a càrrec de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició del lot fundacional.

La biblioteca és de titularitat municipal des de l'any 1997, i s'integra en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) constituït per 398 equipaments (386 biblioteques i 12 bibliobusos). Rep el suport de la Central de Biblioteques de Lleida. L'horari d'obertura és els dilluns, dimarts i dijous de 16:30h a 20:30h i els dimecres i divendres de 9:30h a 13:30h.

Prèviament a l'acte d'inauguració, la Biblioteca ha organitzat jornades de portes obertes i un calendari d'activitats, tant per al públic infantil com per adult amb l'objectiu de donar a conèixer els nous espais, fons bibliogràfic i fer dinamització lectora.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació