Dilluns, 6 de maig de 2024
meteorologia

​Fred, neu i vent a cotes altes del Pirineu

Les ventades arrosseguen la neu a la carretera i obliguen a circular amb precaució pel Port de la Bonaigua | Activada la prealerta del pla Procicat per fortes ventades

ACN 9 de novembre de 2016 a les 10:04
Tres persones caminant per la Bonaigua amb evidents mostres de fred | ACN
La neu ha tornat a fer acte de presència a cotes altes del Pirineu, per sobre els 1.800 metres, i ha arribat acompanyada d'una baixada considerable de les temperatures. Al cap del Port de la Bonaigua, el vent que bufa a la zona, arrossega la neu fins a la calçada, fet que fa que s'hi hagi de circulació amb precaució per aquesta zona.

En aquest punt es van registrar ahir fins a -8,9°C. A 2.266 metres s'han acumulat 11 centímetres de neu. A Espot, a 2.519 metres d'altura, s'han acumulat 18 centímetres de neu i s'han registrat -10,3°C. A l'estació de Port Ainé s'han arribat als -12°C, ratxes de vent de 95,8 km/h i porta acumulats 29 centímetres de neu.

Aquest vent serà el protagonista encara els pròxims dies segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Les baixes temperatures, per sota els 0°C, facilita a les estacions d'esquí començar a fer neu produïda per preparar l'obertura dels complexos.



Protecció Civil activa la prealerta del pla Procicat

La previsió de fortes ventades per aquest dimecres al Pirineu ha obligat a Protecció Civil a activar la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per les afectacions que es poden derivar. L'episodi de vent afectarà tota la jornada d'avui però serà especialment intens al migdia quan es podran registrar ratxes de més de 90 km/h, segons indica el Servei Meteorològic. 
 
Protecció Civil demana extremar les precaucions sobretot a les zones urbanes on es poden produir incidències pel despreniment de mobiliari urbà o decoracions nadalenques ja instal·lades al carrer. També es recomana prudència en la pràctica d'activitats a l'aire lliure, sobretot a les zones de muntanya.
 

Predicció meteorològica al Pirineu per als propers dies

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació