Dissabte, 18 de maig de 2024
incendi cerbi

Un llamp va provocar l'incendi de les Valls d'Àneu

Va caure cinc dies abans de l'inici del foc i va quedar latent, segons els Agents Rurals | El mapa de llamps del dia 24 confirma aquesta teoria

Redacció 4 de novembre de 2016 a les 11:21

Un llamp caigut el passat dia 24 d'octubre i que hauria quedat latent durant cinc dies fins a revifar el dissabte al vespre, dia de l'inici del foc, és la hipòtesi més ferma amb la que treballen els Agents Rurals com a principal causa de l'incendi de les Valls d'Àneu, que ha cremat 567 hectàrees a la muntanya de Cerbi.

Així ho ha explicat aquest dijous el meteoròleg de TV3, Eloi Cordomí, després de sobrevolar l'incendi amb l'helicòpter dels Agents Rurals i de desplaçar-se fins l'arbre on es creu que va impactar el llamp.
 

Eloi Cordomí mostra el punt exacte de l'impacte del llamp en un arbre. Foto: @eloicordomi


Aquesta versió ha aixecat controvèrsia entre molts veïns de les Valls d'Àneu. Alguns d'ells, com el meteoròleg aficionat d'Esterri d'Àneu i col·laborador de la xarxa XOM del Servei Meteorològic de Catalunya, Ramon Baylina, asseguren que a la zona no hi ha hagut cap tempesta en els últims 45 dies.

Aquest fet, però, va quedar desmentit pel propi Cordomí amb una piulada al seu compte de Twitter, on adjuntava un mapa de llamps del dia 24 i on es pot comprovar que efectivament hi va haver tempestes al Pallars Sobirà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació