Dimecres, 24 d'abril de 2024
medi ambient

El Parc de l'Alt Pirineu comença a senyalitzar els arbres «monumentals»

Dels 59 exemplars reconeguts per la Generalitat 20 es troben al Pallars Sobirà

ACN 25 d'octubre de 2016 a les 10:01
Rètol que ha col·locat el Parc per senyalitzar els arbres | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha començat a senyalitzar els primers arbres declarats monumentals per la Generalitat, dels quals 17 es troben dins el perímetre del Parc Natural de l'Alt Pirineu i 3 al Parc Nacional d'Aigüestortes. Els tres avets de la Coma de Perosa, propietat de l'EMD d'Isil i Alós d'Isil i utilitzats des d'antic com amorriadors del bestiar i sentinelles de la vall de Bonabé, són els primers que s'han senyalitzat.

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que la seva declaració respon en un primer lloc a garantir-ne la protecció i posteriorment a la contribució com a patrimoni natural i dinamització del territori. Garriga ha afirmat que "aquests grans gegants de fusta" són un reclam turístic molt important. El més grans dels avets de la Coma Perosa, per exemple, mesura 33,9 metres d'alçada i 4,70 metres de perímetre de tronc.

Garriga ha explicat que la Savina de Borente és el primer arbre d'aquesta espècie que és declarat monumental. El director del Parc Natural ha afegit que una de les característiques per la seva protecció és que estiguin en llocs accessibles per poder-ne garantir la seva protecció i facilitar-ne el gaudi a la gent. Garriga ha explicat que el fet de passar d'1 a 18 arbres declarats en aquest espai protegit respon a la tasca d'identificació i inventari que s'ha fet des de la creació del Parc.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació