Divendres, 26 d'abril de 2024
sismologia

L'exposició «Caritat, un llibre almoina» de Jacint Verdaguer arriba a Tremp

La mostra té com a objectiu recordar el llibre "Caritat", editat pel mateix poeta

Redacció 19 d'octubre de 2016 a les 12:26
La jornada va tenir lloc a la seu de l'ICGC a Tremp | Sílvia Romero
La seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp ha acollit aquest dimarts la presentació de l'exposició Caritat, un llibre almoina [en els inicis de la sismologia moderna]. Poesia solidària de Jacint Verdaguer, que té com a objectiu recordar el llibre Caritat, editat pel mateix poeta amb la voluntat de col·laborar econòmicament en la reconstrucció dels pobles d'Andalusia que, a la vigília de Nadal de 1884, foren assolats per uns terratrèmols devastadors.

Una catàstrofe natural que va fer centenars de morts i va deixar famílies senceres en la més absoluta misèria, i que coincidí amb els inicis de les observacions i les descripcions científiques de moviments sísmics. D'aquí que, en aquesta exposició, s'hi ha afegit un epíleg on es comenta com aquests terratrèmols van significar l'inici de la sismologia moderna a Espanya, i s'enllaça amb una descripció del servei sismològic de l'.

A Caritat conflueixen reptes de ciència i literatura del passat, però també els reptes humans de sempre que ens porten a preguntar-nos "On és la caritat?". L'exposició restarà oberta fins el 9 de gener en horari de dilluns a divendres (visites a concertar al telèfon 973 65 08 30, extensió 5002).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació