Divendres, 26 d'abril de 2024
bolets

Les Jornades Micològiques del Jussà avancen tot i l'escassetat de bolets

La segona activitat de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà aplega una seixantena de persones

Redacció 17 d'octubre de 2016 a les 09:36
Bolets exposats, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
Una setmana després del tret de sortida de les 15es Jornades Micològiques del Pallars Jussà al Castell de Mur, el vicepresident de la Societat Catalana de Micologia, Jordi Rius, va oferir dissabte una xerrada a l'auditori de l'Epicentre de Tremp en què va posar en relació els bolets que acostumem a trobar pel terme amb els diferents tipus de sòls on creixen.

La jornada, a la qual hi va assistir més de seixanta persones, va ser presentada pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda. Com cada any al finalitzar hi va haver una degustació de productes tots ells elaborats amb bolets gràcies a la col·laboració de diferents restaurants i productors de la zona. 

Les Jornades Micològiques del Pallars Jussà aniran oferint diferents activitats relacionades amb la descoberta del món dels fongs i el bolets fins el dia 6 de novembre. El programa inclou conferències, tallers, sortides de camp i degustacions de plats cuinats amb bolets oferts per diferents restauradors, productors i distribuïdors de la comarca que participen al certamen de forma desinteressada.

Fira del Bolet a Isona

Dins el mateix programa, la localitat d'Isona dedicarà tot un cap de setmana als bolets, on es duran a terme diferents activitats conduïdes per la presidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laia Ribas, alhora que es celebrarà la 14a edició de la fira "Boletus" dedicada als bolets i que enguany tindrà com a novetat  el 1r "Boletast", tast de cerveses artesanes i de productes de proximitat.

Les Jornades Micològiques arriben enguany en un moment força complicat pel que fa a la producció de bolets, degut a unes condicions meteorològiques adverses. La manca de pluja, les altes temperatures dels darrers mesos i el vent que ha bufat en determinades zones, han provocat aquesta escassetat. A Sarroca de Bellera, el Jaume Llistosella, professor de biologia vegetal de la Universitat de Barcelona, explicarà quina és la base de la relació entre el clima i l'aparició dels bolets, i com el canvi climàtic els pot afectar.

Les jornades acabaran a La Pobla de Segur, on el cuiner Mariano Gonzalvo, de Lo Paller del Coc, farà un taller d'elaboració de plats cuinats amb bolets.
 

Consulta el programa de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà 2016

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació