Dilluns, 6 de maig de 2024
llengua

​Comencen els cursos de català al Jussà amb una norantena d'alumnes

Amb cinc nivells diferents, des de no catalanoparlants fins a nivell superior

Redacció 14 d'octubre de 2016 a les 10:29
Alguns dels alumnes participants als cursos | Servei de Català del Pallars Jussà
Durant el mes d'octubre han començat cinc cursos de català per a adults al Servei de Català del Pallars Jussà. Es tracta dels nivells Bàsic i de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, per a persones no catalanoparlants, i dels cursos Intermedi, Suficiència i Superior (C2), que suposen un total de 240 hores de formació.

Més de 90 alumnes seguiran aquests cursos fins als mesos de gener i de juny, segons els nivells. A la formació per a persones no catalanoparlants hi assisteixen alumnes procedents de Brasil, Xina, Hondures, Marroc, Gàmbia i de diferents parts de l'estat espanyol.

El nivell Bàsic permet comprendre i parlar en català en situacions quotidianes, a més d’acreditar la realització de la formació de primera acollida de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

La formació en els nivells Intermedi i Suficiència permet assolir un bon domini de la llengua catalana oralment i per escrit, mentre que el curs Superior treballa la competència comunicativa de l'alumnat en situacions orals i escrites formals.

Des de 1987, el Servei de Català del Pallars Jussà ha ofert formació de llengua catalana a més de 2.500 persones majors de 16 anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació