Diumenge, 28 d'abril de 2024
ramaderia

L'exportació de vedella criada a Catalunya creix i s'enfila fins al 20% de la producció

Més de 115.000 caps de bestiar han sortit del país en els darrers anys

ACN 13 d'octubre de 2016 a les 14:59
Vedells de la raça llemosina en una granja | Adrià Costa
L'exportació de vedella catalana passa per un moment dolç. Les vendes d'animals vius a països tercers, sobretot del món àrab, grans consumidors de vedella i corder, han fet disparar el mercat de les vendes de forma exponencial en els darrers anys.

Aquestes dades s'han donat a conèixer durant una una jornada tècnica sobre l'exportació d'animals vius, organitzades per Asoprovac Catalunya, que aquest dijous han tingut lloc al Port de Tarragona. Des del juliol de 2012, aquesta instal·lació està adaptada per a l'exportació de bestiar viu i, des de llavors, n'han sortit més de 115.000 vedelles. 

Dels 2.000 animals vius que va moure als inicis a l'any passat, que va tancar amb 45.000 caps de bestiar, el port tarragoní, encara lluny del de Cartagena -fins aleshores l'únic habilitat a l'Estat-, segueix apostant pel sector del vaquí de carn. 

El sector preveu que enguany es tanqui amb els mateixos volums que el 2015, any en què es van assolir rècords d'exportacions. Els productors venen l'animal a 4 euros el quilo de carn. Si un animal pesa més de 250 quilos, el preu se situa en els 1.000 i escaig euros per animal. Per tant, a l'estat espanyol, on s'exporten més de 100.000 caps de bestiar anuals, el volum d'exportació es podria situar entre els 100 i 120 milions d'euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació