Divendres, 19 d'abril de 2024

Es consolida una fira ramadera de la Pobleta marcada per les protestes

Els ramaders han fet palès el seu malestar per les retallades i la gestió de la fauna salvatge

Redacció 2 d'octubre de 2016 a les 18:43

Els ramaders van mostrar el seu malestar. Foto: Manel Aguado


Unes 5.500 persones, segons l'organització, han passat aquest cap de setmana per la fira ramadera de la Pobleta de Bellveí, un certamen que s'havia convertit en un dels més importants del Pirineu durant el segle passat i que durant els darrers anys ha anat consolidant la seva importància dins el sector.

La fira ha estat marcada per la reivindicació dels ramaders, que han fet palès tan dissabte com diumenge el seu malestar per les retallades del govern i per la que consideren mala gestió de la fauna salvatge. Els pagesos van fer arribar les seves protestes a la directora general d'Agricultura, Teresa Masjuan.

Entre els actes de la fira, van destacar el concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català i el concurs d'animals de raça bruna, que fa gairebé vint anys que se celebra. També van tenir una gran assistència de públic l'actuació de la Swing Pallars Orquestra i el sopar popular, que van omplir la carpa de l'ajuntament.
 

La Swing Pallars Orquestra va fer gaudir els assistents. Foto: Ajuntament de la Torre de Capdella


Així mateix, durant els dos dies s'han pogut veure demostracions d'oficis i degustacions de menús típics de fira, dins el projecte Cuina de Fira.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació