Diumenge, 19 de maig de 2024

Sort remodela la plaça Major i en consultarà els seus usos als veïns

El consistori preguntarà als veïns sobre quin futur volen per la plaça

Jordi Ubach 29 de setembre de 2016 a les 12:02

Els sardanistes de Sort ballant a la plaça Major durant la festa major. Foto: Lolita March


L'Ajuntament de Sort iniciarà la setmana que ve els treballs de remodelació de la plaça Major de la localitat, un espai que presenta un paviment de rajola força malmès i que, alhora, pateix filtracions d'aigua en els locals de l'oficina bancària i el punt d'informació municipal. Aquesta actuació té com a objectiu resoldre aquestes deficiències i reubicar el monument a l'Associació de Sardanistes, que s'instal·larà al bancal situat davant el paller de Feliciano.

Les obres consistiran en l'arrencada de la totalitat del paviment de rajola, la impermeabilització dels locals situats als baixos i l'execució d'un paviment de formigó imprès. L'obra està finançada per la Diputació de Lleida, tot i que l'entitat bancària assumirà els costos corresponents a la impermeabilització i pavimentació de la superfície ocupada pel local.

Es preveu que aquestes obres, que tenen per objectiu millorar la seguretat i la imatge d'un dels espais més rellevants de la capital del Pallars Sobirà, tinguin una durada d'un mes i mig aproximadament.

Consulta sobre el futur de la plaça

El consistori aprofitarà les obres de remodelació de la plaça per preguntar als veïns del municipi sobre els usos que creuen que ha de tenir l'espai en un futur. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que la intenció de l'ajuntament és fer la consulta d'aquí a quinze dies. Els veïns podran decidir sobre el tipus d'enrajolat, si s'hi permet l'estacionament de vehicles o sobre quin tipus d'activitats ha d'albergar l'espai.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació