Dimarts, 23 d'abril de 2024

Agricultura actuarà contra la processionària al Pallars Jussà

Ho farà a partir de la propera setmana en sis municipis amb avioneta i helicòpter

Redacció 24 de setembre de 2016 a les 10:36

Eruga de la processionària, en imatge d'arxiu. Foto: ACN

 

El Departament d'Agricultura començarà, a partir de la setmana que ve, una campanya per revertir i disminuir la plaga de processionària que està afectant, sobretot des de l'any passat, de manera considerable els boscos de Catalunya. Aquesta es realitzarà en diverses zones del nord del país, posant èmfasi en comarques com el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, la Cerdanya o el Pallars Jussà. 

La campanya s'allargarà durant un mes, tot i que el període de tractament quedarà sotmès a les condicions meteorològiques. S'utilitzarà un producte biològic anomenat Bacillus thuringiensis var. Kurstaki, que és compatible amb l'agricultura i la ramaderia ecològica. A Catalunya hi ha comptabilitzades unes 800.000 hectàrees de bosc de pi, 90.000 de les quals tenen una afectació baixa i 20.000 una afectació greu, segons dades de la Generalitat.

L'objectiu de les fumigacions no és eradicar la processionària sinó fer-ne un control poblacional. Enguany, a més, la climatologia és favorable a l'extensió de la plaga, motiu pel qual el Departament ha decidit tornar a actuar.

Pel que fa al Pallars Jussà, s'aplicarà el tractament als boscos de Tremp, Talarn, Salàs de Pallars, Castell de Mur, Sant Esteve de la Sarga i Conca de Dalt amb avioneta i helicòpter, en un total de 3.900 hectàrees. Tot i que ja a la comarca de la Noguera, també es fumigarà la zona sud del Montsec d'Ares.
 

Mapa amb les zones on es realitzarà el tractament

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació