Divendres, 26 d'abril de 2024

Arriba a Tremp una nova edició de la Mostra de Cinema Occità

Amb la projecció del film "Trobadors" i la xerrada dels intercanvis escolars de Tremp amb Saint-Affrique

Redacció 21 de setembre de 2016 a les 11:01

Alumnes de Tremp en un viatge d'intercanvi a Saint-Affrique, en imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament


Aquest dijous a les 19h tindrà lloc a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp la Mostra de Cinema Occità amb la projecció de la pel·lícula Trobadors i la xerrada sobre els intercanvis escolars de Tremp amb la població francesa de Saint-Affrique a càrrec de la professora de l'INS Tremp, Anna Tomàs. 

La 9a Mòstra de Cinèma Occitan, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d'exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d'institucions, entitats culturals i empreses catalanes i occitanes. 

Aquesta novena edició arriba a 32 localitats catalanes i occitanes i ofereix un mostrari de creacions, fetes des de sensibilitats i propostes artístiques ben diferents, que s'expressen a través d’un autèntic ventall de varietats lingüístiques, que van del gascó al vivaro-alpí, llenguadocià al llemosí o del provençal a l'alvernès. Totes elles, pròpies dels diferents territoris occitans i de les persones que les parlen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació