Dimecres, 24 d'abril de 2024
esports

1.100 corredors desafiaran els seus límits en la 7a Rialp Matxicots

La Cursa Extrem (82 km) i la Trail (52 km) se celebraran dissabte i la Mitja (21 km) i la Popular (12 km), diumenge

Redacció 16 de setembre de 2016 a les 09:22

Presentació de la Rialp Matxicots a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació de Lleida


La Rialp Matxicots ja és aquí. La 7a edició d'aquesta cursa de muntanya, amb seu a la població de Rialp, se celebra aquest cap de setmana i comptarà amb la participació de fins a 1.100 corredors, rècord absolut de la prova. A més, segons els organitzadors, s'ha hagut de fer una llista d'espera per tots aquells que s'han quedat fora.

Dissabte els corredors podran disputar dues curses: l'Extrem de 82 quilòmetres i la Trail de 52. Ambdues tenen un recorregut circular i pretenen donar als corredors al·licients paisatgístics com la Vall d'Assua, la baixada del Pic de Montorrojo per la coma d'Espòs, arribant als estanys de la Mainera.

Per una banda, la Rialp Matxicots Extrem manté l'essència de l'origen de la cursa i de les sis edicions anteriors, unir el Montsent de Pallars i el Massís de l'Orri, passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp. Un recorregut alpí i tècnic, amb tres passos a més de 2.800 metres en el primer terç de la cursa, endinsant-se després pel cor de la Vall d'Assua i els seus pobles per gaudir dels boscos del massís de l'Orri i els encants dels seus racons.

Per altra banda, la Rialp Matxicots Trail és una autèntica ultra de curta distància. Una de les curses més dures i alpines de tot el panorama trail, compartint recorregut amb l'extrem fins arribar de nou a Rialp (52 quilòmetres i 4.100 metres de desnivell).
 

La Rialp Matxicots s'ha convertit en tot un referent amb només 6 edicions. Foto: Rialp Matxicots


El diumenge, a partir de les 8:30h hores, amb sortida i arribada des de Rialp, els organitzadors han preparat dues curses més: una mitja marató de 21 quilòmetres amb 1.100 metres de desnivell i la caminada no competitiva de 12 quilòmetres i 700 metres de desnivell.

Una cursa consolidada

El director tècnic de la cursa, Txema Ubach, ha agraït sobretot la feina dels 300 voluntaris que col·laboren i que fan possible que els corredors valorin la Matxicots com la millor cursa de muntanya i en destaquin l'atractiu dels recorreguts, que any rere any, donen a conèixer nous indrets i paisatges, els nombrosos i bons avituallaments, però sobretot el gran caliu humà de la gent dels pobles del Pallars Sobirà.

Tal i com ha indicat l'alcalde de Rialp i vicepresident de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, aquestes curses posen en valor els espais naturals del Pirineu lleidatà i posicionen els pobles i el territori reforçant turísticament la marca "Ara Lleida" i donant prestigi a la natura i als pobles de muntanya. Això permet dinamitzar tot un poble petit com Rialp i repercuteix positivament en l'economia i en l'oferta turística de la comarca.

Amb tot, s'espera la presència de més de 2.000 persones a Rialp durant el cap de setmana, entre corredors, i acompanyants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació